Budownictwo wczoraj i dzis : Longford Community School / Jonathan Clark

Jonathan Clark, renowacja szkoły Longford Community School z lat 60., dodaje kolorowy front do dwukondygnacyjnego projektu rozbudowy i częściowej konwersji.
Rozciągając się od martwego murowanego budynku, wybór zastosowania kolorowego drewna daje ładny kontrast z bardziej estetycznym akcentem.
Drewno zostało wybrane, ponieważ klienci chcieli, aby główny wybór materiałów obejmował materiały przyjazne dla środowiska.
Rozszerzenie obejmuje dwie klasy i centrum fitness na parterze oraz bibliotekę na pierwszym piętrze.
Wnętrze zawiera również żywą paletę kolorów na zewnątrz, dzięki czemu wnętrze jest bardziej zrelaksowane.
Aluminiowe panele kratowe zapewniają kontrolę nasłonecznienia, a także pewne usztywnienie strukturalne do struktury zewnętrznej.
Na dach drewno jest pokryte srebrem.
Trespa.
panele, które sprawiają wrażenie pływających / przesuwających się po odsłoniętych drewnianych belkach dachowych..
Więcej zdjęć po przerwie.
Jak widać na weheart
[przypisy: młyny kulowe, gabloty muzealne, transkrypcje nagrań ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: gabloty muzealne młyny kulowe transkrypcje nagrań